The Ordinary


The Ordinary este un brand canadian si face parte din grupul Deciem.
Produsele au formule clasice printre care: acid hialuronic, vitamina Ce, retinol, Matrixyl, buffet, AHA, BHA etc. Preturile sunt foarte accesibile (30-70 lei).
Produsele The Ordinary se pot găsi în Farmacia Tei sau pe site-ul Deciem .
      
Acid salicilic 2% este un exfoliant chimic de tip BHA recomandat pentru tenul gras și pori dilatați.
Produsul exfoliază in profunzime, reduce porii dilatați și îmbunătățește aspectul tenului.
Produsul se prezintă într-o sticluță cu pipetă, are textura unui gel vâscos iar după aplicarea pe ten devine un pic cam lipicios.
Eu îl folosesc seara aplicând câteva picături pe ten. A doua zi folosesc și cremă cu protecție solară 50+ deoarece este necesară aplicarea ei întrucât poate provoca arsuri.
Atentie Produsul contine BHA (Beta-Hidroxi Acid) si poate sa creasca sensibilitatea pielii la soare si riscul de aparitie a arsurilor solare. Folositi protectie solara, purtati haine care sa va protejeze si limitati expunerea la soare in timpul utilizarii produsului si inca o saptamana dupa incetarea aplicarii lui. 
 Niacinamide 10% și Zinc 1% este un produs care echilibrează secreția de sebum și reduce petele de pe ten.

Produsul se prezintă sub forma unui gel vâscos (după aplicarea lui nu rămâne lipicios) într-o sticluță cu pipetă.
Eu îl aplic dimineața aplicând câteva picături, aștept vreo 10-15 minute după care aplic cremele cu textură grasă ( crema cu protecție solară, fondul de ten etc).
Eu il aplic dupa acidul hialuronic (tot de la TO) 2-3 picaturi pe ten.


Rutina mea de ingrijire pentru un ten cu pori dilatati, puncte negre, urme lasate de la cosuri, ten mixt(zona T grasa iar in rest uscata) si uneori uneori cosuri este urmatoarea:
AM: acid hialuronic (necesar pe tenul umed)
         niamicidina
         crema hidratanta ( care sa se potriveasca cu tipul vostru de ten. Voi face o postare separata cu cele mai recomamdate creme de hidratare pentru fiecare tip de ten)
          SPF 50+
PM: acid hialuronic ( pe tenul umed)
          niamicidina
          crema hidratanta
          ulei de seminte de struguri (2-3 picaturi. Eu pun picaturile pe dosul palmii si iau de acolo si intind pe ten. Astfel evit sa pun prea mult ulei pe ten)

Timp de o luna voi folosi aceasta rutina dupa care voi introduce cate un activ lunar deoarece este necesar ca tenul sa se obisnuiasca cu fiecare produs in parte si sa vedem reactiile lui( daca avem alergii la vreun produs/ingredient anume, daca avem efecte imverse fata de ceea ce me dorim/"promite" ca face etc).
Este normal ca la inceput sa avem o reactie de purging (poate dura de la cateva saptamani la cateva luni- nu mai mult de 2/3 luni).

Comentarii

Postări populare